במבט מהרי נצרת ויערות הקשת הגדולה בנצרת אל תבור לנהר הירדן, התכנית תביא לתוצאות הבאות: מדרונות היער יהפכו לקולטי נגר עם תפקודים אקולוגיים והידרולוגיים המגינים על הישובים במורד. האזור מרחב החקלאי ללא מפגעים יאפשר לחקלאות לשגשג. ריסון הזרימות ופיזורן באזור החקלאי ימנעו את הסחף וישאירו את המים לטובת הגידולים החקלאיים. ערוץ נחל תבור בקטעו האיתן יזרום עם מים ללא מזהמים וללא סחף, משוקם אקולוגית והידרולוגית עם פיתוליות ומורכבות מבנית שתסייע להחזרת מיני חי וצומח לנחל ולסביבתו.
התכנית תקדם שיקום ושמירה על השטחים הפתוחים – מרחב מחייה לבעלי חיים ולצמחיה לצד החקלאות, שיקום, שימור ושיפור מערכות בתי הגידול השונים, בדגש על בתי גידול לחים, שמירה על ערכי טבע ייחודים כגון לוטרות, עופות דורסים, וצבאים, שיקום בריכות חורף המשמשות מינים החורפים באזור וכן שיפור ושימור מערכת תשתיות לטובת פנאי ונופש.
מימוש תכנית זו מתבסס על סל פתרונות אשר יביא לשיפור רב במצב במרחבי הנחל בהיבטיו התפקודיים: גם מבחינה הידרולוגית – כפי שיבוא לידי ביטוי בניקוז והולכת מים בספיקות מתאימות בהתייחס לשימושי הקרקע הגובלים, כולל הזנת מערך המים לטבע, בפתרונות למניעת הצפות וסחף קרקע בשטחים החקלאיים ולסחף קרקע, בשיפור איכות המים בנחלים, בין היתר כבסיס לשימור, שיפור ושיקום מערכות אקולוגיות וכן הזנת מים לאקוויפר לטובת משק המים הלאומי. שחרור מעיינות לטבע, השבת פשטי ההצפה ונפתולים טבעיים להגברת השהיית נגר וצמצום תופעות הצפות, וכן ממשק מים עירוני סביבתי טוב יותר (תכנון רגיש מים).
השותפות האגנית במרחב נחל תבור, המאגדת תאגד את כלל הגופים הפועלים במרחב בשטחים הפתוחים: רשות הטבע והגנים, קק"ל, משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה, רשות המים, מינהל התכנון, תאגידי מים וביוב, החברה להגנת הטבע, החברה למתנ"סים, נציגי המגזר העסקי -מקומיים וארציים, איגודי החקלאים באזור, גופי אקדמיה וגופים מקצועיים. כל אלו עם תושבי המרחב כשותפים מלאים, יביאו את הקהילות במרחב לראות בנחל כמשאב ייחודי, כלפיו הקהילה חשה אחריות ויש לה מוטיבציה לפעול בו ולטפחו.
אומדן העלויות הנחוץ למימוש התכנית מסתכם ב-175 מלש"ח בפריסה על פני 10 שנים. אומדן זה כולל את עלויות ההקמה וכן את עלויות התפעול והאחזקה.